tiistai 4. marraskuuta 2014

Talohyllystä tonttutalo

Moi vaan,

täällä Pyhäinpäivänä pojan kanssa leikittiin:) Haettiin kellarista useampi joulu sitten saamani talohylly ja viriteltiin siitä nukketalo leikkeihin. Olikin niin kiva leikki, että heti aamusta taas poika oli tämän parissa virittelemässä milloin verhoja, milloin lamppuja taloon.

Talo on ollut ennenkin jouluisin tonttutalona, nyt sitä on vain sisustettu enempi.

Nyt talo on turvassa senkinpäällä ja kun poika tänne tulee, sisustus lähtee...mutta hauskaa touhua tämä on Mummelille myös:D

Itse virittelin tämän näin (tarvikkeita kaivettu esille milloin mistäkin, ja kaikki on sinitarralla kiinni, helppo ottaa irti tarvittaessa, kuten tapetit saa vaihtoon).


Talon on tehnyt siskon mies:) Meillä on kaikilla siskoksilla samanlainen, eteisen ovi on toisella siskolla oikealla puolella.

Tässä olen siis pitänyt apteekkipullo kokoelmaani muinoin.


Omissa leikeissä voi palaa aidot tuikut "pihalla".

Pihalle/talon alle on suunniteilla vihreää kartonkia ja pumpulia lumeksi.

Asukkaat on vielä kätköissäni.Pojan mielestä tämä lyhty on oiva takka:) Kattokruunu on tehty  rikkimenneestä joulukoristeesta.

 
Tässä ekassa huoneeessa on vähän liiankin hieno tapetti. Paperi askartelukartonkia.Kattolamppuna roikkuu hesen ketsuppiastia, hiukan kärsinyt leikeissä:))
Lasten huoneessa on turkoosi pallomatto (kartonkia)


Olkkarin takanvieressä on mattona vaaleanpunainen lasinalunen virkattuna.


Ullakolla on lahjakätkö....


Oveen on kieputettu kranssi rautalangasta ja narusta, koristeltu tarra tähdillä.


Tämä huone voisi kyllä olla terassi havuineen......muutama sienikin pihalle on poksahtanut....

Mun täytyy nyt kyl lähtee töihin ja jättää leikit tuonnemaksi!!

En yhtään ihmettele, että nukketalon rakentaminen on huipussaan naisten keskuudessa, on tää kivaa hommaa vaikka itsellä on tällainen vaatimaton luomus ja pahasti keskeneräinen:))

Tossa on fb:n kirpulla huhuilin nukketalon perään (pojalle), saisi Mummeli tämän sitten ihan itselleen:))

Hauskaa viikkoa!

Anne-Mari

6 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen pikkutalo, ei ihme että poikakin sen parissa viihtyy.

  VastaaPoista
 2. Teillähän on ollut mukavaa puuhaa siellä :) Tuohon voi helposti jäädä koukkuun ;)
  Ärhäkkä tuli aiemman postauksen kyntteliköstä :) ! Kiva! Ja näyttää joulu hiipivän jo hiljalleen sinne rouvan villaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainnut jo jäädä koukkuun, sattumalta poikkesin kirpulle ennen iltahukia ja kappas, sieltä tuli nukketaloon kivoja esineitä/huonekaluja. Pitää hakea ne huomenna aamuvuoron jälkeen, kun muutakin tarttui mukaani, enkä fillarilla viitsinyt raijata niitä töihin:) Joulu hiipii...kyllä vain!

   Poista
 3. Ihana! <3 Minulla olikin nukkekotiblogi ennen omankodinonnea-blogia :) Se vei kyllä mennessään, mutta tänne uuteen kotiin ei nukkekotini mahtunut, joten se oli pakko myydä. Vähän sitä on nyt jo ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on! Varmaan ollut haikea luopua jostain niin kivasta asiasta, mutta ymmärrän täysin tuon tilan puutteen....sitä tässä itsekkin paraikaa potee, eikä kaikki hauskuudet mahdu millään tupaani..

   Poista